Cenovnik #  Smeštaj  #  Registracija  #  FAQ  #  Mapa Sajta  #  Partneri
About School Education Calendar Extra Activities About Syllabuses Contact Information
 

Important Information

Diploma
#
#
#
Diploma
#Zašto zapravo upisati letnju školu?
Jer međunarodne letnje škole, sa svojim ubrzanim sistemom učenja jezika kao svojim zaštitnim znakom, privlače studente iz inostranstva u sve većem broju. Danas se letnje škole organizuju u skoro svakom evropskom gradu. One dobijaju na popularnosti a njihova uspešnost je zagarantovana mnogim povoljnostima i za studente i za škole jezika. Letnje škole se već dugi niz godina organizuju iz više razloga, a prvenstveno zbog toga što:
  • Promovišu ideju međunarodnog obrazovanja i saradnje
  • Obezbeđuju časove jezika visokog kvaliteta sa akcentom na konverzaciji, tj. kako jezik zapravo funkcioniše u praksi
Podaci dobijeni iz istraživanja o učenju jezika, o učestvovanju i angažovanju na času, svedoče da su mnogi studenti samo pasivni posmatrači koji očekuju tačan odgovor od samog predavača. Za razliku od toga, ova vrsta intenzivnih kurseva omogućava studentima da se angažuju i budu u stalnoj interakciji sa svojim predavačem i među sobom. Studenti se uče da prepoznaju aktivnosti i veliki broj različitih metoda koji se koriste u učenju jezika (predavanja, diskusije na času, neprekidna konverzacija, radionice, projekti itd.). Na taj način su motivisani da idu dalje u svojim težnjama da unaprede svoje pisane i govorne jezičke veštine i tako naprave korak napred u svom ličnom i profesionalnom životu.

#Zašto izabrati nas?
  • Zato što je naša glavna preokupacija: Međunarodno okupljanje mladih ljudi širom sveta, jezičko okruženje i kulturna razmena. Ponosni smo što obezbeđujemo neprekidno učenje jezika kroz naše intenzivne obrazovne programe. Ceo naš tim, zajedno sa našim studentima, slaže se da je naš glavni fokus način života, učenje i poznavanje stranih jezika.
  • Zato što su naši predavači druželjubivi, strpljivi, predusretljivi i posvećeni. Uz njihovu pomoć preći ćete jezičke barijere u najkraćem roku kako biste mogi nezavisno da komunicirate na željenom jeziku.
  • Jer su naši metodi za učenje jezika osmišljeni tako da pomažu studentima u korišćenju željenog jezika i izraze se u različitim situacijama. Oni između ostalog uključuju grupne vežbe rešavanja postavljenih problema, diskusija, individualnih prezentacija i zadataka. Ovo je apsolutno neophodno za mlade ljude jer se od njih očekuje da prikažu veštine kao što su integracija novog i postojećeg znanja, jačanje tima, komunikacione veštine, veštine slušanja, kao i kritičko mišljenje i rešavanje problema, što je neizbežno u njihovim budućim poslovnim izazovima.
#Šta dobijam time?
Želite da unapredite znanje srpskog ili drugog stranog jezika po sopstvenom izboru? Engleski, francuski, italijanski, nemački, španski, grčki, ruski, arapski ili kineski– samo recite! A šta mislite o tome da se upoznate sa kulturnim i istorijskim znamenitostima grada Beograda i Srbije? Voleli biste da upoznate Beograđane i osetite pozitivne vibracije?

Ako je odgovor 'da', čitajte dalje!

Samo učenje bez zabave?
Daleko od toga. BSS nudi efektivne časove jezika na deset svetskih jezika, a osim toga, studenti BSS će imati prilike da nauče i lokalni jezik i da se pritom sjajno zabave. Pokazaćemo vam da učenje nije uvek dosadno. Osim naših standardnih i specijalizovanih intenzivnih programa u trajanju od dve nedelje, upoznaćete novu zemlju, ljude i običaje. Moći ćete da izaberete neke od mnogih celodnevnih ili poludnevnih obilazaka grada, kao i ekskurzije širom Srbije. Ono što dobijate je autentično, ispunjavajuće i iznad svega putovanje koje ćete pamtiti. Da ne pominjemo noćni život Beograda sa bezbroj klubova, kafića i splavova. Dođite i uverite se sami.

#Koliko dugo postoji BSS?
BSS je osnovan 2005. ali naš predavački tim ima desetogodišnje iskustvo u podučavanju studenata srpskom i mnogim drugim stranim jezicima u Concord školi jezika.

#Kada se BSS održava?
BSS je podeljen u 2 smene:
  • Od 07. - 18. jula 2016.
  • Od 20. jula - 01. avgusta 2016.
#Postoje li ograničenja u broju kurseva koji mogu da pohađam?
Možete upisati do dva kursa tokom leta, s tim što društveni deo programa ostaje isti. Ako izaberete ovo, sve što treba da uradite kada se prijavljujete je da dva puta popunite registracioni formular i navedete dva letnja kursa po izboru.

#Koliko je studenata po grupi? Kakve su grupe?
Grupe se obično sastoje od 5 – 8 studenata. Istraživanja pokazuju da se u malim grupama efikasnije obavlja rešavanje problema. Osim toga, grupno učenje je zabavno a zabava čini učenje mnogo lakšim i efektnijim. Štaviše, naše grupe su međunarodnog tipa, što znači da ćete sve vreme živeti i učiti sa studentima iz različitih zemalja. Ovo će neizostavno doprineti obogaćivanju vašeg jezički orjentisanog boravka u Beogradu. Upoznajte Srbiju i kako je drugi vide!

#Ko sve može učestvovati u BSS?
BSS je otvoren za sve ljude koji žele da nauče srpski jezik ili drugi svetski jezik po želji – engleski, francuski, italijanski, nemački, španski, grčki, ruski, arapski i kineski. Nije potrebno nikakvo predznanje da biste učestvovali u našem programu. Beogradska letnja škola je osmišljena kao radionica, koja će pomoći učesnicima da do kraja kursa usvoje jezik po izboru.

#Kako da popunim online prijavni formular?
Možete naći link do online prijavnog formulara na našem sajtu. Kliknite ovde i pratite uputstva u upitniku. Prijavni formular se sastoji od 4 strane. Da biste prešli na sledeću, neophodno je popuniti celu prethodnu stranu. Jedan deo prijavnog formulara sadrži lične informacije o Vama. Stoga će Vam možda biti potrebna odgovarajuća dokumenta pri popunjavanju.

#Koga mogu da kontaktiram u vezi pitanja ili problema sa prijavnim formularom?
Ako imate pitanja u vezi sa popunjavanjem prijavnog formulara, molimo kontaktirajte nas putem info@belgradesummer.org.

#Koliko košta pohađanje BSS?
Cena je od 199 - 399€ - u zavisnosti od izabranog programa, u dinarskoj protivvrednosti, po programu u trajanju od 2 nedelje. Ovo uključuje predavanje, udžbenike, kulturne i rekreacione aktivnosti i radionice. Za više informacija o načinima plaćanja, cenama i uslovima za BSS, pogledajte naš Cenovnik ovde.

#Koji je krajnji rok za prijavu?
Krajnji rok za prijavu je 1. jun. Nakon isteka roka, prijava će biti moguća uz novčanu naknadu od 49 €. BSS politika upisa je fleksibilna. Ipak, preporučujemo da na vreme popunite svoju prijavu zbog upisa velikog broja studenata svake godine.

BSS Multimedia Gallery

BSS Diaspora


YouTube Picassa Blogger Panoramio Twitter MySpace Facebook
  više o
kursevima
vanškolske
aktivnosti
obrazovni
kalendar
više o
školi
kontaktne
informacije
 
     
International Communication Fund Privredna komora Beograda Beta RFI Glob Metropoliten Tours
Ministarstvo za dijasporu Turistička organizacija Beograda Skupština Grada Beograda London Chamber of Commerce and Industry Concord Language School
Bookmark and Share